10 οφέλη του Self Care που θα σας εκπλήξουν

Η φροντίδα του εαυτού σας κάνει πολλά πράγματα που ωφελούν το σώμα, μυαλό και πνεύμα μας. Εδώ είναι 10 οφέλη από την αυτο -φροντίδα που μπορεί να σας εκπλήξουν!

Πρόγραμμα Υποτροφιών

Θα μπω απ ευθείας στο ψητό. Χωρίς εισαγωγές!

1) Η φροντίδα του εαυτού μας κάνει πιο ανθεκτικούς

Εν μέσω όλων αυτών που συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα, το Self Care σας προσφέρει ανθεκτικότητα. Όταν καταφέρουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας, είμαστε λιγότερο επιρρεπείς στο άγχους και τις επιπτώσεις του. Είμαστε σε θέση να κάνουμε σωστές επιλογές επειδή είμαστε πιο “γεμάτοι” και πιο συγκεντρωμένοι.

2) Η φροντίδα του εαυτού αυξάνει τα συναισθήματα της αξίας

Ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν προσφέρουμε στον εαυτό μας την τακτική φροντίδα του εαυτού μας είναι επειδή κάπου στην πορεία ξεχνάμε τον εαυτό μας στο μείγμα της δικής μας ζωής. Στην καρδιά ορισμένων από αυτά μπορεί να βρίσκονται συναισθήματα αναξιότητας. Αυτό που είναι ισχυρό στο Self Care είναι ότι σας θυμίζει τη δική σας σημασία στη ζωή σας. Σας υπενθυμίζει ότι είστε ένα σημαντικό μέρος της ζωής σας και αξίζετε τον εαυτό σας.

3) Η φροντίδα του εαυτού βελτιώνει τα συναισθήματα της ευημερίας

Η Self Care βελτιώνει τη συνολική αίσθηση ευεξίας. Σκεφτείτε το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σας ως σύστημα. Όταν κάνετε θετικά πράγματα για το σύστημά σας, ολόκληρο το σύστημα ωφελείται. Έτσι, όταν προσφέρετε στον εαυτό σας απλές, συνεπείς πράξεις αυτο-φροντίδας, το αποτέλεσμα είναι απλώς ένα αίσθημα ευεξίας.

4) Οφέλη για την αυτο -φροντίδα Όλοι γύρω σας

Η Self Care ωφελεί όλους τους ανθρώπους σας. Όταν γεμίζετε, παρακολουθείτε τους ανθρώπους σας από ένα μέρος που γεμίζετε. Προσωπικά, μπορώ να πω πότε δεν έδωσα στον εαυτό μου αρκετή φροντίδα για τον εαυτό μου, επειδή γενικά η πρώτη μου απάντηση είναι η περιφρόνηση. Ο καθένας έχει διαφορετική απάντηση στο ξύσιμο του πυθμένα του ενεργητικού σας πηγαδιού. Όταν προσφέρετε στον εαυτό σας τη δική σας φροντίδα, όλοι γύρω σας επωφελούνται επειδή αισθάνεστε πιο γεμάτοι.

5) Η φροντίδα του εαυτού αυξάνει την αυτοπεποίθηση

Αυτό είναι εκπληκτικό, όχι; Το Self Care σας δίνει περισσότερα αισθήματα αυτοπεποίθησης. Αυτό συνδέεται με την αξία. Όταν είστε πιο γεμάτοι και αισθάνεστε καλύτερα, απλώς προσεγγίζετε τον κόσμο με πιο σίγουρο τρόπο. Εάν αισθάνεστε λιγότερο εξαντλημένοι, το αποτέλεσμα είναι να αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας

6) Η αυτο -φροντίδα μειώνει το άγχος και το άγχος

Το Self Care βοηθά το σύστημά σας να ανταποκρίνεται στα συναισθήματα που προκαλούνται από το άγχος και το άγχος. Όταν φροντίζετε τον εαυτό σας, για παράδειγμα μερικές ανάσες φρέσκου αέρα, πηγαίνοντας μια βόλτα, ολόκληρο το σύστημα ανταποκρίνεται θετικά σε αυτό το κομμάτι της Self Care. Αυτές είναι δύο απλές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε τακτικά και ηρεμούν το νευρολογικό σας σύστημα.

7) Η φροντίδα του εαυτού βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου (και μπόνους… πέψη)

Μερικά εξαιρετικά αποτελέσματα ηρεμίας του νευρολογικού σας συστήματος λόγω της Self Care είναι ότι κοιμάστε καλύτερα και χωνεύετε καλύτερα. Όταν το σώμα βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή, εισέρχεστε σε μια συμπαθητική απάντηση (μάχη, πτήση, πάγωμα). Όταν συμβεί αυτό, η πέψη σας επιβραδύνεται και το σύστημα ενεργοποιείται ως απάντηση στο άγχος. Όταν φροντίζετε τον εαυτό σας και μειώνετε το επίπεδο του άγχους σας, καλείτε την παρασυμπαθητική σας απάντηση να έρθει στο διαδίκτυο. Η παρασυμπαθητική σας απάντηση είναι η απόκριση ανάπαυσης και πέψης. Έτσι ξεκουράζεστε καλύτερα, κοιμάστε καλύτερα και χωνεύετε καλύτερα.

8) Η φροντίδα του εαυτού βελτιώνει την εστίαση

Όταν είστε λιγότερο τσακισμένοι, είστε σε θέση να εστιάσετε καλύτερα. Αντί να πλησιάζετε τη ζωή σαν ψεκαστήρας, να πυροβολείτε την ενέργειά σας παντού θέλοντας – μπορείτε να συγκεντρωθείτε, να αποκτήσετε περισσότερη διαύγεια και να είστε πιο συγκεντρωμένοι. Όταν είστε πιο άνετοι και το σύστημά σας είναι πιο ήρεμο, η ικανότητά σας να εστιάζετε βελτιώνεται.

9) Η αυτο -φροντίδα ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Αυτό συνδέεται με το ευτυχές υποπροϊόν της παρασυμπαθητικής σας απάντησης που έρχεται στο διαδίκτυο. Όταν είστε πιο άνετα, το ανοσοποιητικό σας σύστημα κάνει τη δουλειά του καλύτερα. Το άγχος είναι πραγματικά δύσκολο για το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Όταν είστε σε θέση να φροντίσετε τον εαυτό σας και να έχετε λίγη ηρεμία και ευκολία, ολόκληρο το σύστημά σας (συμπεριλαμβανομένου του ανοσοποιητικού σας συστήματος) ωφελείται.

10) Η φροντίδα του εαυτού αυξάνει την παραγωγικότητα

Όταν το πηγάδι σας είναι ξανά γεμάτο, κάνετε τα πράγματα με λιγότερο φρενήρη τρόπο και είστε πιο παραγωγικοί. Όταν είστε τσακωμένοι και δεν φροντίζετε τον εαυτό σας, μπορεί να κάνετε πολλά πράγματα, αλλά η ποιότητα της εστίασής σας υποφέρει. Όταν γεμίσει η πηγή ενέργειας, έχετε περισσότερη οργανωτική σκέψη και ψυχική εστίαση.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη της Self Care και θυμηθείτε ότι η Self Care είναι δική σας και μόνο δική σας. Μπορείτε να αποφασίσετε πώς μοιάζει με το Self Care για εσάς, επειδή αυτό που γεμίζει το πηγάδι σας και σας γεμίζει θα είναι διαφορετικό από αυτό που με γεμίζει.

Αλλά θυμηθείτε ότι:

Δεν χρειάζεται να κοστίζει.
Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε σούπερ, είναι ευχάριστο (έτσι δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ένοχοι γι ‘αυτό.)
Δεν χρειάζεται να βασίζεται σε ραντεβού (όπως μασάζ ή πεντικιούρ.) Ενώ αυτά τα πράγματα είναι απίστευτα υπέροχα, αυτό που συμβαίνει συχνά είναι ότι το κάνετε μόνο μία φορά το μήνα. Το αποτέλεσμα είναι η Self Care λιγότερο συχνά.
Αναρωτηθείτε: «Ποια απλά πράγματα μπορώ να κάνω για να προσφέρω στον εαυτό μου τακτική φροντίδα του εαυτού μου;» Κάνε μία λίστα. Στη συνέχεια, προσφέρετε στον εαυτό σας Φροντίδα για τον εαυτό σας κάθε μέρα, καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας σας.

Συγγραφέας - Βιβλιογραφία - Συνδεσμοι

Πρόσφατα άρθρα

Layer 1
Σύνδεση Κατηγορίες
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο emoducation.com, αποδέχεστε τη χρήση cookies.