Τεστ Συναισθηματικής Νοημοσύνης Goleman με ανάλυση Expansion SEL

Τεστ Συναισθηματικής Νοημοσύνης Goleman με ανάλυση Expansion SEL 1

Κάνε τώρα το πιο έγκυρο τεστ Συναισθηματικής Νοημοσύνης Goleman ενισχυμένο με προσωπική ανάλυση από την ελληνική μέθοδο Προσωπικής Βελτίωσης Expansion Method. Αυτό το ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης έχει σχεδιαστεί για να σας κάνει να σκεφτείτε τις διάφορες ικανότητες της συναισθηματικής νοημοσύνης που ισχύουν για εσάς. Με την ολοκλήρωση του Τεστ θα λάβετε:

  1. Εμαιλ με τις απαντήσεις εντός 24-48 ώρες.
  2. Προσωπική ανάλυση από πιστοποιημένο Σύμβουλο Προσωπικής Ανάπτυξης.
  3. Δυνατότητα για δωρεάν 45′ προσωπικό ραντεβού με τον σύμβουλο που μελέτησε τα αποτελέσματά σας για οδηγίες και συμβουλές.

Περισσότερα για το Τεστ

Ο Daniel Goleman έφερε για πρώτη φορά «Συναισθηματική Νοημοσύνη» σε ένα ευρύ κοινό με το βιβλίο ομώνυμο του το 1995. Διαπίστωσε ότι ενώ οι ιδιότητες που συνδέονται παραδοσιακά με την ηγεσία, όπως η νοημοσύνη, η σκληρότητα, η αποφασιστικότητα και η όραση απαιτούνται για την επιτυχία, είναι ανεπαρκείς. Οι πραγματικά αποτελεσματικοί ηγέτες διακρίνονται επίσης από ένα υψηλό βαθμό συναισθηματικής νοημοσύνης, το οποίο περιλαμβάνει:

▪ Αυτογνωσία

Η ικανότητα να αναγνωρίζετε αυτό που νιώθετε, να κατανοήσετε τις συνήθεις συναισθηματικές αντιδράσεις σας  στα γεγονότα και να αναγνωρίσετε πώς επηρεάζουν τα συναισθήματά σας τη συμπεριφορά και την απόδοσή σας. Όταν γνωρίζετε τον εαυτό σας, βλέπετε τον εαυτό σας όπως οι άλλοι σας βλέπουν και έχετε μια καλή αίσθηση των δικών σας ικανοτήτων και τους τρέχοντες περιορισμούς.

▪ Διαχείριση συναισθημάτων

Η ικανότητα να μένεις επικεντρωμένος και να σκεφτείς σωστά ακόμα και όταν βιώνεις ισχυρά συναισθήματα. Η ικανότητα να διαχειρίζεσαι τη συναισθηματική σας κατάσταση είναι απαραίτητη για να αναλάβετε την ευθύνη για τις δικές σας δράσεις και μπορεί να σας προστατεύσουν από βιαστικές αποφάσεις που μετανιώσετε αργότερα.

▪ Κινητοποίηση του εαυτού του

Η ικανότητα να χρησιμοποιείτε τα βαθύτερα συναισθήματά σας για να κινηθείτε και να καθοδηγηθείτε προς τους στόχους σας. Αυτή η ικανότητα σας δίνει τη δυνατότητα να αναλάβετε την πρωτοβουλία και να επιμείνετε στα εμπόδια και τις δυσκολίες.

▪ Ενσυναίσθηση

Η ικανότητα να αισθάνεστε, να κατανοείτε και να ανταποκρίνεστε σε αυτό που οι άλλοι άνθρωποι αισθάνονται. Η αυτογνωσία είναι απαραίτητη για τη ενσυναίσθηση. Εάν δεν γνωρίζετε τη δική σας
συναισθήματα, δεν θα μπορείτε να διαβάσετε τα συναισθήματα των άλλων.

▪ Κοινωνική δεξιότητα

Η ικανότητα να διαχειρίζεστε, να επηρεάζετε και να εμπνέετε τα συναισθήματα σε άλλους.
Να είσαστε σε θέση να χειριστείτε τα συναισθήματα στις σχέσεις σας και να είστε σε θέση να επηρεάσετε και να εμπνεύσετε τους άλλους. Είναι η βασική δεξιότητα για επιτυχημένη ομαδική εργασία και ηγεσία.

Εισαγωγή

1
Οδηγίες Απόλαυσης | Emoducation
1 Λεπτό

Το Τεστ

1
EQΤ | Το Τεστ, τα Οφέλη, οι Συνεργασίες και η 2η ΔΚΕ
3 Λεπτά
2
Τεστ Συναισθηματικής Νοημοσύνης
10

Goleman 5 Δεξιοτήτων

Επίλογος

1
Συγχαρητήρια, το Ολοκλήρωσες!

Θες να είσαι ο πρώτος που θα πει την άποψή του;

Ωπ! Παρακαλώ συνδέσου για να μας γράψεις
Τεστ Συναισθηματικής Νοημοσύνης Goleman με ανάλυση Expansion SEL
Πρ Συνδρομή:
50€
Σύνδεση Κατηγορίες
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο emoducation.com, αποδέχεστε τη χρήση cookies.