Δημιουργώντας την αίσθηση του ανήκειν

Οι νέοι βρίσκουν τρόπους για να δημιουργήσουν φιλικά περιβάλλοντα.

You belong.

Όλοι οι νέοι θα πρέπει να αισθάνονται ότι ανήκουν, ότι είναι ευπρόσδεκτοι και αναγνωρίζονται ως άνθρωποι με δυνάμεις, δυνατότητες και φιλοδοξίες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι δεδομένο για έγχρωμους νέους ανθρώπους, των οποίων η κουλτούρα, η ιστορία και τα επιτεύγματα συχνά απουσιάζουν ή δεν αναγνωρίζονται από τους ανθρώπους και τα μέρη που ζουν και διαμορφώνουν την καθημερινότητά τους. Πόσο μάλλον στην Ελλάδα, μια όντως πολυπολιτισμική σύγχρονη χώρα που δυσκολεύεται να εντάξει την διαφορετικότητα στη ζωή αλλά και στην εκπαίδευσή της.

Δημιουργώντας την αίσθηση του ανήκειν
Photo by Gemma Chua-Tran on Unsplash

Αυτό το άρθρο γράφτηκε για να παρουσιάσει με απλά λόγια το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί η ισότητα με τρόπους που θα δημιουργούσαν για τους νέους φιλικά μέρη για να ζήσουν, να εργαστούν και να παίξουν. Μέρη στα οποία θα αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και ενταγμένοι στην κοινότητα τους. Ανεξάρτητα του φύλου, του σεξουαλικού τους προσανατολισμού ή του χρώματος του δέρματός τους.

Έρευνα “Ανήκειν”

Σύμφωνα με έρευνα, η κουλτούρα, η αίσθηση του ανήκειν και η ένταξη μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τους νέους. Το Ίδρυμα Annie E. Casey εμπνεύστηκε από το έργο του μελετητή John A. Powell και το Ινστιτούτο Othering & Belonging στο UC Berkeley και πραγματοποίησε την παρακάτω έρευνα:

Η Έρευνα: Έφερε έγχρωμους νέους μαζί με ηλικιωμένους, πρωτοπόρους ιδεών και διοργανωτές κινημάτων νεολαίας για να καθορίσουν τις συνθήκες που απαιτούνται για να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς για τους νέους.

Για να επιτευχθεί η αίσθηση του ανήκειν απαιτείται η προσεκτική εξέταση των εμπειριών που έχουν οι νέοι και η αναγνώριση της μοναδικότητας τους. Αποδεικνύεται ότι οι νέοι ενεργούν και εκφράζονται με τρόπο κοινωνικά αποδεκτό ώστε να αισθάνονται ότι είναι σημαντικοί και ότι το περιβάλλον τους θα τους υποστηρίζει και θα τους βοηθάει να προοδεύσουν, γράφει ο Leslie Boissiere, αντιπρόεδρος Εξωτερικών Υποθέσεων του Ιδρύματος στην έρευνα.

…creating belonging doesn’t just happen… Leslie Boissiere

Ο Πάουελ, διευθυντής του Ινστιτούτου Othering & Belonging και κορυφαίος μελετητής της φυλετικής ισότητας, έχει περιγράψει τη ρίζα των φυλετικών, εθνοτικών και θρησκευτικών συγκρούσεων που ξεσπούν σε όλο τον κόσμο ως πρόβλημα «διαφορετικότητας». Ορίζει την διαφορετικότητα ως ένα εδραιωμένο σύστημα σκέψης και συμπεριφοράς που στηρίζει διάχυτες και διαρκείς ανισότητες. Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις τακτικές, γράφει ο Πάουελ, πρέπει να προσδιορίσουμε και να υποστηρίξουμε περιβάλλοντα που συμπεριλαμβάνουν τους πάντες και προωθούν την αίσθηση του ανήκειν.

Σύμφωνα με την έρευνα, τέτοιες κινήσεις είναι απαραίτητες για υγιή ανάπτυξη. Οι νέοι προσαρμόζονται στη μάθηση και την καινοτομία, αλλά οι επιπτώσεις των τοξικών εκθέσεων —συμπεριλαμβανομένου του ρατσισμού και των διακρίσεων— μπορούν να δημιουργήσουν πλήγμα στην εμπιστοσύνη και στην ανάπτυξη θετικής ταυτότητας. Η αλληλεπίδραση μεταξύ βιολογίας και περιβάλλοντος κρίνουν απαραίτητη την ύπαρξη υπεύθυνων συστημάτων καθοδήγησης των νέων στην ενήλικη ζωή και στέλνουν ένα αναμφισβήτητα υποστηρικτικό μήνυμα.

Τι πρέπει να κάνουμε ως κοινωνία;

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατέληξαν σε  επτά συγκεκριμένους τρόπους ένταξης των νέων. Η έρευνα βασίστηκε πάνω στους έγχρωμους νέους αλλά τα αποτελέσματά της μπορούν να επεκταθούν σε όλες τις μορφές διαφορετικότητας. Το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων πρόσθεσε μια σειρά από πρακτικές δράσεις, ένα ουσιαστικό roadmap για όσους θέλουν να βοηθήσουν στην καλυτέρευση της κοινωνίας μας. Ας δούμε τις προτάσεις της έρευνας:

1. Να δώσουμε μεγάλη σημασία στις πρώτες εντυπώσεις.

Όταν οι νέοι μπαίνουν σε ένα μέρος ή μια κατάσταση, θα πρέπει να τους υποδέχονται εγκάρδια, με επισημότητα και λόγια που τους αναγνωρίζουν και τους δεσμεύουν ολοκληρωτικά και αυθεντικά.

Τι μπορώ εγώ να κάνω: Δείξτε τον ίδιο ενθουσιασμό και εγκαρδιότητα στον χαιρετισμό σας προς όλους τους ανθρώπους και μην τους διαφοροποιείτε. Ένα χαμόγελο κάνει πάντα την διαφορά.

2. Να τους κάνουμε να αισθάνονται ότι είναι ορατοί.

Οι νέοι είπαν ότι αισθάνονται αόρατοι και θέλουν να τους δουν για αυτό που πραγματικά είναι. Η μαύρη νεολαία ένιωσε να την βλέπουν αλλά με αρνητικό τρόπο και εξέφρασε την επιθυμία ότι αυτό θέλει να αλλάξει.

Τι μπορώ εγώ να κάνω: Μην μεροληπτείτε  και απορρίπτετε έναν νέο άνθρωπο επειδή απλά είναι διαφορετικός από εσάς. Δείτε την διαφορετικότητα σαν πρόκληση να γνωρίσετε και να ανακαλύψετε καινούργιες κουλτούρες και τρόπους σκέψης ξεπερνώντας τα στερεότυπα, την προκατάληψη και τον διαχωρισμό.

3. Να τους βοηθήσουμε να αισθάνονται επιβεβαίωση.

Επιβεβαιώνεται η ταυτότητά, ιδιαίτερα των έγχρωμων νέων όταν μαθαίνουν την ιστορία, τη συμβολή, τη δύναμη και την ανθεκτικότητα των ανθρώπων της φυλής τους.

Τι μπορώ εγώ να κάνω: Θέλει μελέτη από την πλευρά μας για να κατανοήσουμε περισσότερο την ιστορία των διαφορετικών από εμάς ατόμων. Εκπαιδευτικοί: Δώστε σημασία στην ιστορία και στο γλωσσικό πλούτο άλλων πολιτισμών, ακόμα και αν δεν είναι στην ύλη για να κάνετε τους διαφορετικούς νέους να νιώσουν ότι εντάσσονται. Αν δεν γνωρίζετε την ιστορία τους, ζητήστε από τους μαθητές σας να σας την διδάξουν. 

4. Να εκτιμήσουμε τον πολιτισμό τους.

Ο πολιτισμός βοηθά τους νέους να δουν τον εαυτό τους σε ένα θετικό πλαίσιο χωρίς ρατσισμό.

Τι μπορώ εγώ να κάνω: Μελέτη και διάθεση για μάθηση. Για να εκτιμήσουμε κάτι πρέπει να το γνωρίσουμε. Γνωρίστε περισσότερα για την ιστορία των έγχρωμων, των ρομά ή των ΛΟΑΤ+ νέων. Παρακολουθήστε βίντεο στο διαδίκτυο για να ενημερωθείτε ή ρωτήστε με διάθεση για να μάθετε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

5. Να τους δίνουμε τον λόγο. (Να ακούγονται).

Οι νέοι χρειάζονται να τους δίνουν προσοχή και χρόνο να εκφράσουν τις ιστορίες, τις ερωτήσεις και τις ιδέες τους. Αυτό που έχουν να πουν έχει αξία.

Τι μπορώ εγώ να κάνω: Όταν βλέπετε κάποιον νέο που δεν εκφράζει την άποψή του, ενώ η άποψη των άλλων έχει ακουστεί, δώστε του τον λόγο. Οι δυνατές φωνές γεμίζουν τα αυτιά μας με ήχο, αλλά όχι πάντα με ουσία. Ο ψίθυρος μερικές φορές γίνεται ο κραυγή που χρειάζεται να ακούσουμε. Δώστε φωνή σε όποιον δεν μιλάει.

6. Δώστε τον χώρο που χρειάζονται.

Η θετική ανάπτυξη των νέων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη  με την ικανότητα να νοιώθουν ότι μπορούν να ελέγξουνε την προσωπική τους πορεία και να κάνουν αλλαγές στο περιβάλλον τους. 

Τι μπορώ εγώ να κάνω: Γνωρίστε διαφορετικά άτομα από αυτά που συναναστρέφεστε και δώστε τους χρόνο και χώρο στη ζωή σας.

7. Βοηθήστε στην προσωπική τους ευημερία.

Θα πρέπει όλοι μας (και τα υπουργεία και οι οργανώσεις) να σχεδιάζουν υπεύθυνα μέτρα ευημερίας που αποσκοπούν στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην ένταξη όλων των νέων ανεξάρτητου φυλής, χρώματος ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Η Ευημερία συνδέεται με τη σύνδεση ενός νέου με τη γη, τη φύση, την κοινότητα και τον πολιτισμό.

Τι μπορώ εγώ να κάνω: Βοηθήστε τις οργανώσεις ισότητας στο έργο τους έμπρακτα. Όπως και το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων έτσι και άλλες μη κερδοσκοπικές έχουν την ανάγκη σας.

Μην μένετε άπραγοι. Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας είναι ένα καλύτερο μέλλον.

Ένα καλύτερο μέλλον σε ένα κόσμο που σέβεται την αξία και την διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου. 

Συγγραφέας - Βιβλιογραφία - Συνδεσμοι

Μετάφραση διασκευή: Γιούλα Κουβατσέα, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης.

Προσθήκες: Αργύρης Σ. Μάρδας, Πρ. Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων

  1. Βασισμένο πάνω στο άρθρο Creating a Sense of Belonging BY THE ANNIE E. CASEY FOUNDATION
  2. Η έρευνα που αναφέρεται στο άρθρο: Έρευνα

Συγγραφέας: YoulaK

Δημιουργώντας την αίσθηση του ανήκειν 5
Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Expansion Therapy Certification. Υπεύθυνη του προγράμματος "Τουρισμός Ευεξίας" του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων.

Το ήξερες ότι αγοράζοντας προγράμματα από το κέντρο μας ενισχύεις 100% τις φιλανθρωπικές κοινωνικές μας δράσεις;

Γνώρισε την Συναισθηματική μας Εκπαίδευση για όλους!

Σε εμάς είσαι πάντα πρώτη/ος

Κάνε εγγραφή και ενημερώσου πρώτη/ος για τα νέα μας!

Layer 1
Σύνδεση Κατηγορίες
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο emoducation.com, αποδέχεστε τη χρήση cookies.