Το έντονο κοινωνικό φιλανθρωπικό έργο του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων

Αποκλειστικά με τις συνδρομές των μελών μας, εσάς δηλαδή, κατάφεραμε να βοηθήσουμε χιλιάδες συμπολίτες μας να ξεπεράσουν τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους. Σας ευχαριστούμε! 

person in red sweater holding babys hand

ΣΤο έντονο κοινωνικό φιλανθρωπικό έργο του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων 3την δύσκολη εποχή που διανύουμε υπάρχουν άνθρωποι και κέντρα που μας θυμίζουν πώς να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, πώς να βελτιώνουμε τις σχέσεις μας και να μας υποστηρίζουν θεραπευτικα σε μια δύσκολη στιγμή. Μιλάω βέβαια για το εξαιρετικό έργο του Αργύρη Σ. Μάρδα και του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων στην ψυχική ενδυνάμωση των Ελλήνων. 

Η Ιστορία

Πριν από 6 χρόνια, το 2015 ξεκίνησε την κοινωνική και φιλανθρωπική του δράση με την ονομασία: Δράση Κοινωνικής Ενδυνάμωσης, προσφέροντας θεραπευτικές συνεδρίες ψυχικής αποφόρτισης και θεραπείες τραυματος με την ελληνική μέθοδο Expansion therapy. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει βοηθήσει μαζί με τους εθελοντές του κέντρου χιλιάδες συμπολίτες μας να βρουν την χαμένη δύναμή τους, να βελτιώσουν τις σχέσεις και τα συναισθήματά τους και κατα συνέπεια και την σωματική τους υγεία. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την ΕΛΠΙΔΑ, το ΚΕΦΙ, την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και άλλες αντικαρκινικές ΜΚΟ και συλλόγους προσφέροντας τις παραπάνω υπηρεσίες με εξαιρετικά αποτελέσματα. 

Η Αναγνώριση

Το 2016 αναγνωρίστηκε το έργο του και βραβευτηκε με το Μετάλλιο του Υποστηρικτή απο την Ελπίδα και την Κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την κοινωνική και φιλανθρωπική του προσφορά σε μια λιτή εκδήλωση στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. 

Το Έργο

Από τότε μέχρι και σήμερα συνεχίζει τη προσφορά εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει και διευρύνοντας τους ευεργετημενους των προγραμμάτων του. Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει θεραπείες Ψυχικής Αποφόρτισης και Θεραπείες Τραυματος Expansion Therapy σε: 

  • Καρκινοπαθείς
  • Θύματα Bullying
  • Μειονότητες
  • Ιατρούς και νοσηλευτές Covid 19
  • Πυρόπληκτους, πυροσβέστες και εθελοντές κ.α.

Οι μελέτες του κέντρου έχουν δείξει κατακόρυφη άνοδο των δεικτών EQ και PERMA (τεστ αυτοαξιολόγησης που μετρούν την Συναισθηματική Νοημοσύνη και τα επίπεδα Ευτυχίας) που ακουμπούν έως και το 69%. Οι μετρήσεις στη μειωση άγχους ακουμπα το 87% ενώ στην βελτίωση σχέσεων το 75%. 

Και συνεχίζουμε με την δική σας βοήθεια.

Το 2021 συνεχίζει τη Δράση Κοινωνικής ενδυνάμωσης προσθέτοντας στις προσφερόμενες υπηρεσίες και Συμβουλευτική Κοινωνικής Συναισθηματικής Μάθησης SEL, σε μορφή ατομικών συνεδριών. Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις κατηγορίες της δράσης μπορείτε να δείτε στο www.drasi.eu και περισσότερα για το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων στο www.emoducation.com. 

 

Συγγραφέας - Βιβλιογραφία - Συνδεσμοι

Πρόσφατα άρθρα

Layer 1
Σύνδεση Κατηγορίες
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο emoducation.com, αποδέχεστε τη χρήση cookies.