Εξ’ Αποστάσεως Συνεδρίες – Οι Συνεδρίες του Μέλλοντος

Φαίνεται πως το μοντέλο αυτό ήρθε για να μείνει ως μία επιλογή που εξυπηρετεί στο έπακρο τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Εξ’ Αποστάσεως Συνεδρίες – Οι Συνεδρίες του Μέλλοντος 6

Οι εξ’ αποστάσεως συνεδρίες λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έγιναν πιο ευρέως γνωστές με αφορμή την πανδημία του Covid-19, ως ένας τρόπος για εναρμόνιση και επανένταξη στην καθημερινότητα σε ένα καθεστώς απαγόρευσης και εγκλεισμού, με σκοπό την αποτροπή εξάπλωσης του ιού.  Φαίνεται, όμως, πως το μοντέλο αυτό ήρθε για να μείνει ως μία επιλογή που εξυπηρετεί στο έπακρο τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.


1. Ξεπερνούν τα σύνορα – φέρνουν τους ανθρώπους κοντά.

Χάρει στις απεριόριστες δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία, άνθρωποι από οποιαδήποτε μεριά του πλανήτη μπορούν να λαμβάνουν θεραπευτικές εφαρμογές αλλά και εκπαιδευτικές συνεδρίες, αρκεί να μιλούν την ίδια γλώσσα και να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.


2. Προσφέρουν οικειότητα ως προς το περιβάλλον.

Ο δέκτης που λαμβάνει απομακρυσμένη συνεδρία μπορεί να βρίσκεται στην άνεση του σπιτιού του, ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο αισθάνεται άνετα και οικεία. Παρόλο που ο σύμβουλος/ειδικός θεραπευτής οφείλει να διατηρεί ένα ζεστό, φιλικό και φιλόξενο χώρο, ο δέκτης στο χώρο του αισθάνεται εξ’ αρχής το αίσθημα της ασφάλειας και δεν χρειάζεται να εξοικειωθεί με ένα νέο περιβάλλον. Ως σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, διαπίστωσα ότι πολλοί από τους δέκτες ανοίγονται πιο εύκολα ως προς τα ζητήματα που τους απασχολούν και δεν διστάζουν να βιώσουν και να εκφράσουν καθένα από τα συναισθήματα που βιώνουν κατά τη διάρκεια μίας θεραπευτικής εφαρμογής – στοιχείο απαραίτητο για την αποτελεσματικότητα των συνεδριών.


3. Εξοικονομούν χρόνο και χρήματα.

Όσοι δέχονται εξ’ αποστάσεως συνεδρίες, απολαμβάνουν κάποια ακόμα προνόμια: εξοικονομούν χρήματα, αφού δε χρειάζεται να μετακινηθούν από το χώρο του σπιτιού τους, καθώς επίσης και χρόνο πολύτιμο που τους επιτρέπει να εντάσσουν περισσότερες δραστηριότητες στην καθημερινότητά τους, να περνούν περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους τους ανθρώπους ή να διαθέτουν το χρόνο αυτό για προσωπική χαλάρωση και ξεκούραση.


4. Έχουν 100% ποιότητα στο αποτέλεσμα.

Έπειτα από έρευνα που έγινε ως προς την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών και εκπαιδευτικών συνεδριών, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αρνητική μεταβολή. Αυτό κρατά ευχαριστημένο τόσο τον σύμβουλο/θεραπευτή ότι οι υπηρεσίες που παρέχει διατηρούν την ποιότητά τους, όσο και τον δέκτη ότι οι εφαρμογές που λαμβάνει θα έχουν το αποτέλεσμα που επιθυμεί.


Το μοντέλο των απομακρυσμένων συνεδριών μπορεί να καθιερώθηκε «ως λύση ανάγκης» εν μέσω μιας μεγάλης πανδημίας, ωστόσο η χρησιμότητα και η ανταπόκρισή του στις ανάγκες τις σύγχρονης κοινωνίας, καθιστούν τα πλεονεκτήματά του αδιαμφισβήτητα. Εάν, μάλιστα, ο δέκτης μπορεί να δημιουργήσει ένα σταθερό χώρο διακοσμημένο και διαμορφωμένο σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις αλλά και αποκομμένο από εξωτερικές παρεμβάσεις, μπορούμε να πούμε πως οι εξ’ αποστάσεως συνεδρίες θα απογειωθούν, αφού δίνουν στον δέκτη ένα επιπλέον κίνητρο για προσωπική ανάπτυξη.

Συγγραφέας - Βιβλιογραφία - Συνδεσμοι

Συγγραφέας: Ειρήνη Αργύρη, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Συναισθηματικής Μάθησης. Οικονομολόγος

Συγγραφέας: Eirini Argyri

Εξ’ Αποστάσεως Συνεδρίες – Οι Συνεδρίες του Μέλλοντος 7
Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συναισθηματικής Μάθησης exSEL. Πιστοποιημένη στην Expansion Therapy. Οικονομολόγος.

Το ήξερες ότι αγοράζοντας προγράμματα από το κέντρο μας ενισχύεις 100% τις φιλανθρωπικές κοινωνικές μας δράσεις;

Γνώρισε την Συναισθηματική μας Εκπαίδευση για όλους!

Σε εμάς είσαι πάντα πρώτη/ος

Κάνε εγγραφή και ενημερώσου πρώτη/ος για τα νέα μας!

Layer 1
Σύνδεση Κατηγορίες
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο emoducation.com, αποδέχεστε τη χρήση cookies.