Κλείσε τους Κύκλους

Όλα ακολουθούν μια κυκλική πορεία. Οι ερωτικές μας σχέσεις, τα επαγγελματικά μας, οι φιλίες μας, τα θέλω μας, τα πιστεύω μας ακόμα και οι διατροφικές μας συνήθειες.

Κλείσε τους Κύκλους 7

Η ζωή είναι μία αέναη ροή συναισθημάτων, καταστάσεων, επιλογών, ιστοριών.Κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή μας έχει μια αρχή, άρα αναπόφευκτα και ένα τέλος.Όταν λοιπόν έρθει αυτή η ώρα όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, το καταλάβουμε και το αποδεχτούμε, τόσο το καλύτερο για εμάς.

Το να μένουμε κολλημένοι σε γεγονότα που έχουν ήδη τελειώσει μας στεναχωρεί, μας βαραίνει και μας κρατάει πίσω. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως συνέβη, σκεφτόμαστε συνεχώς τα ίδια, καταναλώνουμε όλη μας την ενέργεια στο συγκεκριμένο θέμα και χάνουμε πολύτιμες στιγμές από την καθημερινότητά μας. Με λίγα λόγια αφήνουμε τη ζωή να μας προσπερνάει, ενώ εμείς σκεφτόμαστε “τι θα γινόταν αν…”.

Δεν λέω να μη λυπηθούμε, να μην πονέσουμε, να μην κλάψουμε, να μην το ζήσουμε.Αυτό που λέω είναι πως όταν τα πράγματα φτάσουν σε ένα σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή και που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αποτρέψουμε, θα πρέπει να ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ.

Όλα ακολουθούν μια κυκλική πορεία.

Οι ερωτικές μας σχέσεις, τα επαγγελματικά μας, οι φιλίες μας, τα θέλω μας, τα πιστεύω μας ακόμα και οι διατροφικές μας συνήθειες.
Φαντάσου όλα τα παραπάνω να έμεναν σταθερά και ακλόνητα για όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Φαντάσου να έκανες συνεχώς τις ίδιες δουλειές, να έβλεπες τους ίδιους ανθρώπους, να έλεγες τα ίδια πράγματα, να είχες τις ίδιες αντιλήψεις. Να ζεις τη μέρα της μαρμότας ξανά και ξανά.

Αν γινόταν κάτι τέτοιο δεν θα μάζευες εμπειρίες, δεν θα άκουγες διαφορετικές απόψεις, δεν θα χρειαζόταν να βρεις τρόπους για να ελιχθείς, άρα θα έμενες σε μία κατάσταση στάσιμη. Οικεία αλλά στάσιμη. Αν όλα ερχόντουσαν εύκολα στη ζωή σου τότε δε θα εμβάθυνες στην αγάπη, στην κατανόηση, στη συμπόνια και δεν θα μάθαινες το μέγεθος της αληθινής δύναμης που υπάρχει μέσα σου. Είναι φορές που δεν ξέρουμε πόσο δυνατοί είμαστε, μέχρι να συμβεί κάτι που θα βγάλει αυτή τη δύναμη στην επιφάνεια.

Η ρουτίνα είναι καλή. Μας δίνει ασφάλεια, σιγουριά, σταθερότητα, φέρνει όμως και στασιμότητα.

Από την άλλη το αναπάντεχο (καλό ή κακό) μας ξεβολεύει, μας βγάζει από τη ζώνη ασφαλείας μας, μας δίνει όμως και την ευκαιρία να εξελιχθούμε.

“Πόλεμος πατήρ πάντων” όπως έλεγε ο Ηράκλειτος.

Μόνο μέσω των αλλαγών, των συγκρούσεων, των αναταραχών, των έντονων συγκινησιακών καταστάσεων μπορούμε να αναπτυχθούμε, να βελτιωθούμε και να προοδεύσουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε τις αξιολογήσεις μας, τους επαναπροσδιορισμούς μας, την αυτοκριτική μας.

Κλείνοντας τους κύκλους είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να προχωράμε μπροστά, να μη μένουμε στο παρελθόν, να ζούμε την κάθε στιγμή. Με λίγα λόγια να ζούμε τη ζωή μας συνειδητά, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να αφήνουμε πίσω ό,τι δεν εξυπηρετεί την εσωτερική μας γαλήνη.

Ας αγκαλιάσουμε λοιπόν κι ας περιβάλλουμε με αγάπη κάθε αλλαγή που έρχεται στη ζωή μας, ας αποδεχτούμε το καινούργιο, ας δούμε τη θετική πλευρά, πάντα όμως με αγάπη και σεβασμό για το παρελθόν μας και τις εμπειρίες μας.

Όταν κάτι τελειώνει κλείσε τον κύκλο και άφησέ το εκεί που ανήκει…στο παρελθόν.

Κάπου είχα διαβάσει ότι “Η ζωή δεν μας δίνει πάντα αυτό που θέλουμε. Μας δίνει όμως πάντα αυτό που έχουμε ανάγκη”

Συγγραφέας - Βιβλιογραφία - Συνδεσμοι

Συγγραφέας: Βίκυ Παταργιά, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και κοινωνικής Συναισθηματικής Μάθησης.

Συγγραφέας: Βίκυ Παταργιά

Κλείσε τους Κύκλους 8
Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Expansion Therapy Certification.

Το ήξερες ότι αγοράζοντας προγράμματα από το κέντρο μας ενισχύεις 100% τις φιλανθρωπικές κοινωνικές μας δράσεις;

Γνώρισε την Συναισθηματική μας Εκπαίδευση για όλους!

Σε εμάς είσαι πάντα πρώτη/ος

Κάνε εγγραφή και ενημερώσου πρώτη/ος για τα νέα μας!

Layer 1
Σύνδεση Κατηγορίες
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο emoducation.com, αποδέχεστε τη χρήση cookies.