Συναισθηματικά Νέα

Νέα σειρά από Ενδυναμωτικές Δημοσιεύσεις

Το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων δίπλα στον Έλληνα, μελέτησε την Συναισθηματική Νοημοσύνη του και προσφέρει μια σειρά από ενδυναμωτικές δημοσιεύσεις για να βοηθήσει στην ψυχιική ανάκαμψη. 

black iphone 4 on brown wooden table

“Ζώντας στην Ελλάδα σήμερα, διαπίστωσα το πόσο επηρεαζόμαστε από την κοινωνία που ζούμε. Η εθνική απογοήτευση είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορώ να αγνοήσω. Έχοντας πάρει την “κάτω βόλτα” παρατηρώ σιγά σιγά να βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στο σκοτάδι τις εποχής. 

Η ερώτηση που έκανα στον εαυτό μου είναι, τι μπορώ να κάνω εγώ για αυτήν την κατάσταση; Πώς μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου αλλά και τους ανθρώπους που ζω μαζί τους στο ίδιο περιβάλλον; 

Είμαστε συνδεδεμένοι. Όσες αλλαγές και να κάνω στον εαυτό μου, όσες πεποιθήσεις και αν απελευθερώσω, είμαι μέρος ενός συνόλου που αλληλεπιδρούμε ο ένας με τον άλλον. Αν θέλω πραγματικά να βελτιώσω τη ζωή μου χρειάζεται να στραφώ στο συνάνθρωπό μου και χρησιμοποιώντας την σοφία που έχω συλλέξει στη ζωή μου να μοιραστώ (όποια και αν είναι αυτή), να προσφέρω έναν διαφορετικό δρόμο, μια διαφορετική οπτική της ζωής και να αφήσω τους συνανθρώπους μου να επιλέξουν μεταξύ αυτής και της ζωής που ζούνε ήδη. 

Βρίσκω επιτακτική την ανάγκη παρουσίασης αυτού του δρόμου. Θετικού, Ηθικού, γεμάτο Αποδοχή και Φροντίδα. Η ανάγκη της εποχής είναι η προσωπική ενδυνάμωση.

Για αυτό τον λόγο δημιούργησα μια σειρά από ενδυναμωτικές δημοσιεύσεις και τις ονόμασα Motivational Posts ή Motivation Posts από τον αγγλικό όρο Motivational Speeches (Ομιλίες που παρακινούν το ακροατήριό τους να αναλάβει την ευθύνη και τη δύναμη της ζωής του βασισμένες πάνω σε συγκεκριμένες πρωταρχικές ηθικές παγκόσμιες αξίες). Σκοπός τους είναι να θυμίσουν τις πρωταρχικές αξίες που όλοι κουβαλάμε μέσα μας και να πυροδοτήσουν μια αλυσιδωτή αντίδραση Σκέψης, Συλλογισμού, Αγάπης, Προσφοράς και Φροντίδας. 

Νέα σειρά από Ενδυναμωτικές Δημοσιεύσεις 3Σας καλώ, ως μέρος ενός κοινωνικού συνόλου που δοκιμάζεται να τις βάλετε στη ζωή σας και να τις μοιραστείτε με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Έχουμε ευθύνη να δώσουμε μια εναλλακτική οδό, μια διαφορετική οπτική, μια ξεκάθαρη λύση. Εσωτερική, Ενδυναμωτική βασισμένη πάνω στην Αλήθεια, την μια Αλήθεια του Σύμπαντός μας. Την Αγάπη. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας”. 

Αργύρης Μάρδας Στραβελάκης, συγγραφέας, εμπνευστής Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων και της Expansion therapy. 

Τι είναι τα Motivational Posts

Τα Motivational posts είναι μελετημένα posts που εμψυχώνουν, ενδυναμώνουν. Μοιράζονται υψηλής δόνησης πληροφορίες ψυχολογίας, κοινωνικής συναισθηματικής μάθησης και προσωπικής βελτίωσης. Ο σκοπός τους είναι να καταφέρουν να δημιουργήσουν νέο τρόπο σκέψης και να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της κοινωνικής συνείδησης. 

Δημοσιεύονται στα Social Media αναγνωρίζοντας την δύναμη τους για τη δημιουργία κοινωνικής συνείδησης. Μέρος της Δράσης Κοινωνικής Ενδυνάμωσης (www.drasi.eu).

Συγγραφέας - Βιβλιογραφία - Συνδεσμοι

Κείμενο: Αργύρης Σ. Μάρδας, Πρ. Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων

Πρόσφατα άρθρα

Layer 1
Σύνδεση Κατηγορίες
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο emoducation.com, αποδέχεστε τη χρήση cookies.