Have a question?
Message sent Κλείστο.

Σχολή Γονέων 1Σχολή Γονέων

Όλα όσα χρειάζεσαι για να μεγαλώσεις τους Καλύτερους Ενδυναμωμένους Ανθρώπους!

Τι είναι η Σχολή Γονέων;

Ένα καινοτόμο σεμινάριο έξι μηνών που καταφέρνει να καλύψει το κενό που έχει αφήσει η πολιτία: Την σωστή, συγχρονη και ολοκληρωμένη εκπαίδευση στον ρόλο των Γονέων.

Μέσα στο πρόγραμμα θα επιτύχουμε την ενίσχυση των γονέων με γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν υγιείς και υποστηρικτικές σχέσεις με τα παιδιά τους. Θα καλύψουμε θέματα όπως η θετική ψυχολογία, η συναισθηματική νοημοσύνη, η αποτελεσματική επικοινωνία, η πειθαρχία, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, καθώς και η διαχείριση άγχους και πίεσης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εβδομαδιαίες παρουσιάσεις, βιωματικά εργαστήρια και συζητήσεις σε ομάδες, ενώ ενσωματώνει και ομαδική ψυχοθεραπεία και την ατομική συμβουλευτική για την την προώθηση της προσωπικής ανάπτυξης των γονέων.

Με τη συμμετοχή τους, οι γονείς θα αποκτήσουν πρακτικά εργαλεία για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των παιδιών τους και να δημιουργήσουν ένα θετικό και υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον.

Σχολή Γονέων

Γιατί πρέπει να πάρεις μέρος;

Ειδικό πρόγραμμα γονείς και μελλοντικούς γονείς ή για ειδικούς στην υποστήριξη της οικογένειας. Το πρόγραμμα έχει οφέλη  ακόμα και για τον παππού και την γιαγιά που θέλουν να συμμετέχουν στην ανατροφή των εγγονιών τους. 

Ανάπτυξη Δεξιοτήτων

Θα μάθουμε αποτελεσματικές τεχνικές για την ανατροφή των παιδιών μας αλλά και για τη δημιουργία υγιών σχέσεων.

Βελτίωση Επικοινωνίας

Ο τομέας που λύνει τα περισσότερα προβλήματα. Θα προσφέρουμε στρατηγικές για την αποτελεσματική επικοινωνία του ζευγαριού αλλά και με τα παιδιά, ενισχύοντας την κατανόηση και τη συνεργασία.

Προσωπική Ανάπτυξη

Θα έχουμε την ευκαιρία να στοχεύσουμε με ατομικές και ομαδικές συνεδρίες στην προσωπική ανάπτυξη του κάθε ενός γονέα, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικογένεια συνολικά.

Ενίσχυση Αυτοεκτίμησης

Παρέχουμε εργαλεία SEL για την καλλιέργεια της δικής σας αυτοεκτίμησης αλλά και των παιδιών, ενισχύοντας την ψυχική τους ανθεκτικότητα.

Διαχείριση Άγχους

Θα μάθουμε πώς να βελτιώνουμε το δικό μας άγχος αλλά και πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά να διαχειρίζονται το άγχος και την πίεση, δημιουργώντας ένα υποστηρικτικό περιβάλλον.

Θετική Ψυχολογία

Θα γνωρίσουν τις αρχές της θετικής ψυχολογίας και πώς αυτές μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή οικογενειακή ζωή με την μορφή παιχνιδιού!

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Υποστηρίζουμε με ομαδική ψυχοθεραπεία ατομικά τον κάθε γονέα προσφέροντας ένα πλαίσιο υποστήριξης, επιτρέποντας στους γονείς να μοιράζονται εμπειρίες και να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο.

Για Όλα τα Στάδια Ανάπτυξης

Θα αποκτήσουμε γνώση για τα διαφορετικά στάδια ανάπτυξης του παιδιού και πώς μπορούμε να συμπεριφερθούμε ανάλογα με την ηλικία τους για να ανταποκριθούμε καταλληλότερα στις ανάγκες τους.

Διαχείριση Συμπεριφοράς

Θα διδαχθούμε πρακτικές τεχνικές και για τις προκλήσεις του σύγχρονου γονέα. Πώς εφαρμόζουμε με αγάπη πειθαρχία, πότε δίνουμε κινητό ή tablet αλλά και τον καθορισμό ορίων πάντα με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο που αναβαθμίζει την σχέση μας.

Με την Δύναμη της ACTA και της Expansion

Όλη η εκπαίδευση είναι βιωματική και πιστοποιημένη από την ACTA τεχνοβλαστό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου αλλά και την καινοτόμο ψυχοθεραπευτική μεθοδολογία Expansion.

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ

Πρόλαβε τις περιορισμένες θέσεις – 50% λόγω της δράσης ΚΑΛΟΣΥΝΗ 2024.

Περισσότερα στο www.drasi.eu. Κάντε τώρα την αίτησή σας.

Kόστος


Υποστηρίζει αποκλειστικά το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων και συμμετέχει στην Δράση ΚΑΛΟΣΥΝΗ 2024.


Ύλη

ΠΡΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ημερομηνίες Εκπαίδευσης

Σύγχρονη εξ αποστάσεως Μάθηση:

ΠΡΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Πολλαπλοί Εισηγητές

 

 

Επιστημονικοί συνεργάτες του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων. 

Σχολή Γονέων 2

 

Δήλωσε Ενδιαφέρον τώρα!

Πάτα εδώ για την αίτηση Υποτροφίας. 

 

Layer 1
Σύνδεση Κατηγορίες
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο emoducation.com, αποδέχεστε τη χρήση cookies.