Έρευνα: το πρόγραμμα “The Science of Well Being” βελτιώνει τη Χαρά και την Ευτυχία μας!

Το πιο επιτυχημένο course του Yale, The Science of Well Being της καθηγήτριας Ψυχολογίας Laurie Santos μόλις δημοσίευσε μια έρευνα που αποδεικνύει ότι βοηθά στην βελτίωση της Ευτυχίας περισσότερο από τα άλλα παρόμοια προγράμματα. Το “δικό” μας πρόγραμμα Βελτίωση της Ευτυχίας είναι βασισμένο στο εν λόγο course!

Έρευνα: το πρόγραμμα "The Science of Well Being" βελτιώνει τη Χαρά και την Ευτυχία μας! 3
Laurie Santos, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Yale University, δημιουργός του The Science of Well Being. Photo by: Michael Marsland

Το Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων προσφέρει το σεμινάριο Βελτίωση της Ευτυχίας, ένα πρόγραμμα βασισμένο πάνω στο πιο επιτυχημένο μάθημα του Yale: το Η Επιστήμη της Ευτυχίας της καθηγήτριας Laurie Santos.

Είχα την τιμή να σπουδάσω με την Santos και να πιστοποιηθώ στο πρόγραμμα από το Yale και το Coursera. Πήραμε τα πιο δυναμικά στοιχεία του, όπως και τον τρόπο διδασκαλίας και τον προσαρμόσαμε στην ελληνική πραγματικότητα. Και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο. Συνδυάζοντας τις ακαδημαϊκές γνώσεις του course μαζί με τις πρακτικές ασκήσεις από την Expansion Therapy, τα αποτελέσματα ήταν ακόμα καλύτερα και ακόμα πιο σταθερά στην πάροδο του χρόνου. Που το ξέρουμε αυτό; Έρευνες!

Η Έρευνα.

Το Yale μόλις δημοσίευσε μια μεγάλη μελέτη που έκανε πάνω στα οφέλη στην ψυχική υγεία του μαθήματος “Η Επιστήμη της Ευτυχίας”. Η μελέτη αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι όσοι παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα, κάνοντας όλες τις προτεινόμενες ασκήσεις είδαν την ψυχολογία τους να βελτιώνεται και τα επίπεδα ευτυχίας τους να εκτοξεύονται.

Και συγκριτικά με άλλα μαθήματα ή προγράμματα, το “Η Επιστήμη της Ευτυχίας” προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Το Βελτίωση της Ευτυχίας του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων δεν είναι ένα απλό πρόγραμμα. Είναι φτιαγμένο για να βελτιώνει τη αντίληψή μας και τον τρόπο που βλέπουμε και νιώθουμε ευτυχισμένοι!

Έρευνα: το πρόγραμμα "The Science of Well Being" βελτιώνει τη Χαρά και την Ευτυχία μας! 4

Το Πρόγραμμα Βελτίωση της Ευτυχίας.

Σε συνέχεια στο πιο δημοφιλές πρόγραμμα του κέντρου, το Βελτίωση της Ευτυχίας συμπληρώνει την εμπειρία της προσωπικής βελτίωσης με στοιχεία χαράς και βαθύτερης κατανόησης της ανθρώπινης εμπειρίας και συμπεριφοράς. Είναι σημαντικό να συνεχίζουμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας όλη τη πληροφορία και την βοήθεια που χρειάζεται για να έχει την δύναμη που χρειάζεται να αντεπεξέλθει την δύσκολη καθημερινή πραγματικότητα.

Συμπέρασμα ΈρευναςThe Science of Well Being

Η μελέτη έδειξε ότι η ευημερία μπορεί να ενισχυθεί με τη λήψη ενός διαδικτυακού μαθήματος. Διαπιστώσαμε ότι οι συμμετέχοντες ανέφεραν βελτιωμένη ευεξία μετά τη λήψη του μαθήματος σε σχέση με μια τάξη ψυχολογίας και ότι τέτοια αποτελέσματα προέκυψαν παρά το γεγονός ότι το μάθημα χορηγήθηκε διαδικτυακά και σε μεγάλες κλίμακες. Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα άτομα που εκτίθενται σε ακαδημαϊκό περιεχόμενο σχετικά με την επιστήμη της ευεξίας και που ασχολούνται με πρακτικές βάσει αποδεικτικών στοιχείων μπορούν πράγματι να αυξήσουν την υποκειμενική τους ευημερία. Είναι σημαντικό, τα ευρήματά μας δείχνουν ότι τα διαθέσιμα διαδικτυακά μαθήματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν την ψυχική υγεία σε μεγάλες κλίμακες, και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να γίνουν ένα σημαντικό εργαλείο για πρωτοβουλίες δημόσιας υγείας που στοχεύουν στη βελτίωση των αποτελεσμάτων ψυχικής υγείας σε όλο τον πληθυσμό.

* Το Πρόγραμμα Βελτίωση της Ευτυχίας έχει διάρκεια 12 συναντήσεων.

Συγγραφέας - Βιβλιογραφία - Συνδεσμοι

Συγγραφέας: Αργύρης Σ. Μάρδας, Πρόεδρος Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων, Συγγραφέας, Σύμβουλος και εισηγητής προσωπικής βελτίωσης.

Author Contributions

  • Conceptualization: Laurie R. Santos.
  • Data curation: Jennifer Claydon, Meghan Bathgate, Belinda Platt.
  • Formal analysis: David B. Yaden, Jennifer Claydon, Meghan Bathgate.
  • Funding acquisition: Laurie R. Santos.
  • Methodology: Laurie R. Santos.
  • Project administration: Belinda Platt, Laurie R. Santos.
  • Resources: Laurie R. Santos.
  • Writing – original draft: David B. Yaden.
  • Writing – review & editing: Jennifer Claydon, Meghan Bathgate, Belinda Platt, Laurie R. Santos.

Δείτε όλη τη μελέτη εδώ: Μελέτη Yale

Πρόσφατα άρθρα

Layer 1
Σύνδεση Κατηγορίες
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο emoducation.com, αποδέχεστε τη χρήση cookies.